Excursie Carillon

 

Het is mogelijk om met groepen het carillon in Cuijk te bezoeken. In het verleden is het al diverse malen gebeurd dat schoolklassen, bedrijven, politieke partijen etc. etc. een afspraak hebben gemaakt. Soms krijg je dan een aantal foto's van de happening toegestuurd. Om de mogelijkheden voor een bezoek te bekijken neem dan contact op.

juni 2013

Basisschool De Zevensprong was met groep 7 van juf Janneke ook dit jaar op bezoek en de de juf was nog jarig ook!

april 2013

Basisschool "De Nienekes" komt met groep 7 en 8 op 18 en 19 april. 

 

6 april. Ook nu was weer een verjaardag een mooie gelegenheid om de genodigden wat van de kerk, orgel én carillon te laten zien. Een kleine 30 personen, door de jarige Wilma Lems uitgenodigd, afkomstig uit alle windstreken was getuige van, alweer, een fraaie rondleiding.

   

januari 2013

Carillon Excursie veilen voor een goed doel.
Deze veiling, georganiseerd door Eric en Astrid Boeijen, vindt op zondag 27 januari bij hen thuis (Grotestraat 39, Cuijk) plaats. Zij veilen dan zoveel mogelijk diensten, kuntsstukken en andere voorwerpen. Het geld gaat naar een man uit Albanië die veel last heeft van de ziekte van Bechterev en geen geld heeft voor therapie.

december 2012

Een delegatie uit het Chinese Jintan, een gemeente met 500.000 inwoners, was maandag 3 december te gast in de toren. Als speciale verrassing werd het Chinese volkslied gespeeld wat terstond uit volle borst werd meegezongen. De burgemeester van Jintan was uitermate geïnteresseerd in ons carillon. Dit bezoek was misschien een eerste aanzet tot, wie weet, realisatie van het eerste carillon in China!

  

november 2012

Ook een verjaardagsfeestje kan aanleiding zijn om met een groep genodigden de klim te maken naar het carillon. Zo ook 13 november j.l.

 


juli 2012:

Een delegatie uit Spanje (± 180 personen) bracht op vrijdag 13 juli een bezoek aan de Martinuskerk. In de middag zijn 2 groepen van ca. 15 personen (merendeel begeleiders en priesters) naar boven geweest naar 'los campanas'.

juni 2012:

Groep 8 van Basisschool "De Schelven" uit Boxmeer is op woensdag 13 juni naar het carillon wezen kijken.
 

De Utrechtse Klokkenspel Vereniging deed op haar jaarlijkse uitstapje Cuijk aan voor een bezoek aan het Cuijkse carillon. Zaterdag 2 juni stopte de bus ergens in het centrum om de ca. 40 klokken-enthousiasten getuige te laten zijn van de klanken van het Cuijkse carillon bespeeld door de beiaardier die rond 12.30 uur een mini-concertje gaf.

Mei 2012:

Ook dit jaar, op 25 mei, heeft groep 7 van basisschool De Zevensprong een bezoek gebracht aan het carillon. Twee scholieren van het Merletcollege met 4 Duitse scholieren hebben zich bij de groep aangesloten. Bijna iedereen durfde de toren te beklimmen. Verder was er een demonstratie op het kerkorgel en een rondleiding door de kerk. Natuurlijk heeft weer iedereen genoten. Hieronder een impressie:

   

 

Zo'n 20 bewoners van zorgcentrum Maartenshof en een groep van begeleiders en vrijwilligers luisterden 2 mei naar het carillon, en konden ook nog verzoeknummers aanvragen. E.a werd georganiseerd in combinatie met de expositie 'Mens in Wording' van Gita Siebers (eveneens in de kerk) en de Heem- en Beeldentuin. Zeer enthousiaste reacties en dit initiatief krijgt zeker een vervolg.


april 2012:

Bij de opening van de expositie "Mens In Wording" van Gita Siebers op zaterdag 7 april konden bezoekers ook mee de toren in. Ruim 30 mensen hebben daar gebruik van gemaakt.

september 2011:

Vrijdag 16 september deed een grote groep van ca. 150 personen het culturele rondje bij de Maas. Ze bezochten o.a. museum Ceuclum, de Beelden- en Heemtuin en natuurlijk ook de Martinuskerk. Opgesplitst in 6 kleinere groepen werden de mensen langs de diverse bezienswaardigheden geleid. In de kerk kon de keuze gemaakt worden voor rondleiding begane grond of bezoek aan het carillon. Verheugend is natuurlijk te mogen constateren dat 2/3 liever naar het carillon ging kijken. Wederom hebben velen deze fantastische ervaring mogen ondergaan getuige de verrassende en spontane reacties. Leuke bijkomstigheid was bovendien dat de nieuw aangebrachte videopresentatie die dag de primeur mocht beleven. 
augustus 2011: Cultuur aan de Maas
Op zondag 28 augustus was het ook weer gezellig druk in de toren tijdens het festival 'Cultuur aan de Maas'. Na de 'Openingsklanken' kon vanaf 13.00 de toren beklommen worden wat uiteindelijk door ongeveer 75 personen is gedaan. Beneden in de kerk stond een videoscherm opgesteld zodat ook vanaf die plaats mensen een indruk kregen wat er boven hun hoofden gebeurde. Wederom een bevestiging dat ons carillon in Cuijk een parel aan de Maas is!

juni 2011: Rotary Land van Cuijk

    Woensdagavond 29 juni was de Rotary Land van Cuijk te gast. Zo'n 20 leden van deze organisatie waren aangenaam verrast en na enige uitleg was iedereen verbaasd en enthousiast over de muzikale mogelijkheden van het carillon. Veel bewondering oogstte natuurlijk ook de voortreffelijke klavierkamer. Voor de beiaardier is het natuurlijk heerlijk om dan met dit instrument te mogen pronken....

Basisschool 'De Zevensprong' uit CuijkDinsdag 14 juni was groep 7 van basisschool 'De Zevensprong' te gast. Juf Janneke en de kinderen vonden het helemaal te gek! Na eerst een korte rondleiding door de kerk en een demonstratie aan het orgel te hebben gehad is de toren beklommen.
Juf Janneke: "het was erg leuk in de toren. Bedankt! De kinderen vonden het erg interessant en de dames die op het carillon mochten spelen voelden zich zeer vereerd!"
En dan nu de leukste foto's...

 

april 2011:

Basisschool uit Beuningen te gast

Op vrijdag 29 april j.l. was groep 6/7 van basisschool "De Beundert" te gast. Daphne, een van mijn pianoleerlingen uit Beuningen, hield een spreekbeurt over het carillon. De klasgenootjes én de juf vonden het FANTASTISCH!

maart 2011:

YALE STUDENTEN NAAR CUIJKS CARILLON

Op woensdag 9 maart komt een groep van 20 studenten van de prestigieuze Yale universiteit uit New Haven,CT (USA) een bezoek brengen aan het Cuijkse carillon.
De studenten zijn verenigd in de ' Yale Guild of Carillonneurs' die wekelijks op de Harkness Tower (54 klokken) van de universiteit spelen. Op hun excursie-reis door Duitsland, België en Nederland, doen ze (naast de carillons van Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort) juist Cuijk aan vanwege de bijzondere constructie van ons carillon waarbij revolutionaire technieken zijn toegepast: dat prikkelt natuurlijk de nieuwsgierigheid.

September 2010: KVO Land van Cuijk

Woensdag 15 september waren de dames van de katholieke vrouwenorganisatie afd.Mill op excursie in de Martinustoren. Van deze happening zijn jammer genoeg geen foto's gemaakt. 

April 2009: Excursie basisschool 'Lindekring'

Afgelopen vrijdag 24 april is basisschool Lindekring (St. Agatha) op excursie geweest bij het carillon en bij het orgel van de Martinuskerk. Kinderen en leerkracht waren bijzonder enthousiast. Wellicht is dit een aanzet voor de andere basisscholen in de regio om op deze wijze uitgebreid kennis te maken met twee bijzondere instrumenten.
 
Eerst een demonstratie op het oefenklavier en daarna mochten de kinderen zelf spelen.