Archief Nieuws

Veel publiek bij carillonconcert Eppingen

Op zondag 11 augustus speelde ik een concert in Eppingen (Baden-Württemberg) en was blij verrast dat daar meer dan 200 luisteraars op af waren gekomen. Ook was speciaal voor dit evenement de binnenstad afgesloten voor het verkeer. Wat betreft de belangstelling ben ik dan toch wel een beetje jaloers omdat het in ons land een kennelijke vanzelfsprekendheid is dat er muziek uit de toren komt....
Hieronder een impressie.
met dank aan Leonore Welzin die deze foto's beschikbaar heeft gesteld.
 
het carillon bevindt zich aan de achterzijde van de kerk en de luisteraars zitten op bankjes over een lengte van 40 meter!

 
na het concert was er gelegenheid om naar de klavierkamer te komen en nog een demonstratie te zien én te horen. 3 groepen van ± 20 mensen zijn daar nog getuige van geweest.
Voor een uitgebreide fotoreportage klik hier.
Voor de recensie klik hier.

Martinustoren Venlo ook open voor publiek!

Op 1 zaterdag in de maand, in de periode april tot november, zal de toren open zijn voor publiek. Maximaal 8 personen mogen dan met de beiaardier mee om te genieten van live carillonspel en een fenomenaal uitzicht. Elke aankondiging wordt bekend gemaakt in de lokale pers maar is ook te zien op de website van het Venloos carillon.


Dit jeugd stimuleringsproject geeft jongeren de kans om op ludieke wijze kennis te maken met diverse sportieve- en creatieve uitingen. Ook het Cuijkse Carillon ondersteunt dit. Gedurende 3 lessen kunnen maximaal 15 kinderen van groep 3 t/m 8 mee de toren beklimmen van de Martinuskerk op de woensdagen
10,17 en 24 april van 14.15 tot 15.15 uur.

Koffieconcert Zondag 14 april 12.00 uurMarcel Siebers, piano en Herman van Teffelen, trompet
mmv:
    Trompetkwartet
    Janna Maas, piano
    Maarten-Jan Dongelmans, verteller

Carillonles nemen, JA DAT KAN!

Ben je muzikaal aangelegd en kun je al aardig piano, orgel of keyboard spelen, dan zou je ook een paar 'proeflessen' kunnen nemen om wegwijs te krijgen op een carillon-klavier.
De uit Keulen afkomstige organist Bertold Seitzer kreeg van zijn vrouw als verjaardagsgeschenk zo'n les. Eerst een uurtje instructie over techniek en voorbereidende oefeningen, dan een uurtje gericht studeren op enkele liedjes (allemaal op het studieklavier wat buiten niet te horen is) en vervolgens op het echte klavier de ingestudeerde liedjes laten horen. Het was een geweldige ervaring en krijgt zeker een vervolg. Ik ben benieuwd of er uit de regio ook belangstelling komt. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de beiaardier. 'ERVAAR DIE KICK'

Koffieconcert zondag 2 december 11.00 uur

 
Delen van dit concert zijn te beluisteren. Klik hier op en geniet nogmaals.

25 jaar beiaardier te Cuijk

Op zondag 1 juli jl. was Marcel Siebers 25 jaar werkzaam als beiaardier in opdracht van de gemeente Cuijk. De gemeente is blij met zijn inzet en wethouder Willemieke Vervoort verraste hem daarom zondagmiddag met felicitaties, bloemen en een presentje.
Niet voor niets ontving Marcel Siebers in 2007 de cultuurprijs. Hij is een ondernemende, inspirerende cultuurman in hart en nieren. Met verve bespeelt Marcel het unieke carillon – in alle toonsoorten en van klassiek tot modern – en zorgt hij voor promotie ervan, bij jong en oud.
Op zondag 1 juli speelde Marcel Siebers een speciaal carillonconcert bij gelegenheid van zijn zilveren jubileum als stadsbeiaardier van Cuijk. Hij speelde een aantal van zijn eigen werken die hij de afgelopen 25 jaar gecomponeerd heeft. (website gem. Cuijk)
 

Klokschilderijen op tentoonstelling Cuijk

In de Martinuskerk te Cuijk was onlangs een expositie van schilderijen van Gita Siebers te zien.
Bij enkele werken is ze geïnspireerd door klokken. Een beknopte overzicht van haar werken kun je hier zien. De expositie loopt tot 1 juni 2012 en is dagelijks te zien van 10.00 tot 16.00 uur.

       
Vierluik 'Klokken'

  'Gelui'

Twee Theaterconcerten rondom de Piano


In het volgend theaterseizoen is Marcel Siebers gevraagd om twee concerten te organiseren waarin de piano centraal staat. Locatie daarvoor is de theaterzaal van de schouwburg te Cuijk. Naast de nodige solistische invulling van hemzelf zal ook worden samengespeeld met dwarsfluitist Pip van Steen en Will Derks (gitaar en mandoline) en trompettist Herman van Teffelen. De concerten zijn op de zondagen 2 december 2012 (11.00 uur) en 14 april 2013 om 12.00 uur).

Permanente videoregistratie nu ook in Cuijk

    
Dankzij de sponsoring van 2 camera's met toebehoren door "Elektroshop Rutten" en een lcd-scherm door "Gall & Gall"  is het voortaan mogelijk om de beiaardier live bezig te zien beneden in de kerk bij de toegang van de toren. Met deze laatste toerusting is het Cuijkse carillon met stip het best toegeruste toreninstrument van Europa!
De sponsors

   Guus Arts (Gall & Gall): “Eind vorig jaar hebben Marcel Siebers, Harry-Jan Loeffen en ik het idee opgepakt om een likeur te ontwikkelen die het Nootklökske zou gaan heten. Ik heb toen toegezegd dat ik van iedere verkochte fles een €1,- zou storten voor de aanschaf van het camera-systeem bij het carillon. De verkoop gaat voorspoedig en heeft nu ook al weer geleid tot nieuwe initiatieven. Zo wordt de likeur gebruikt in de "Cuijkse koffie" in Brasserie "'t Heere Huys" en in het Nootklökskes-ijs bij "La Dolce Vita". Een mooi Cuijks initiatief met tastbaar resultaat en daar ben ik trots op. Het Nootklökske is een blijvertje en we staan altijd open voor nieuwe initiatieven”.
   Jozéf Rutten (Elektroshop Rutten): “Als Cuijks bedrijf voelen wij ons sowieso betrokken bij alles wat in Cuijk gebeurt. In dit geval in het bijzonder omdat het carillon naar de St.Martinus is overgehuist en wij in deze kerk al sinds lange tijd de elektrotechnische voorzieningen hebben aangebracht, waaronder ook de beiaardiersruimte. Daarnaast is er een persoonlijke band met Marcel, omdat wij van dezelfde leeftijd zijn en vroeger nog in dezelfde klassen op de lagere school hebben gezeten. Natuurlijk is het dan mooi dat ik in mijn vakgebied iets kan betekenen voor dit bijzondere initiatief van Marcel Siebers, zodat de Cuijkse gemeenschap kan genieten van zijn vaardigheden als beiaardier en de mechanische werking van de klokken zien bewegen, zonder dat men een hele klim hoeft te maken”.

Uit dagblad "De Limburger" 30 juli:

De Venlose stadsdichter heeft een gedicht opgedragen aan de stadsbeiaardier getiteld: "De klokkenman", zie Venlo

Eerste Editie Luisterplek Rosarium groot succes!


Tijdens de eerste editie van “Luisterplek Rosarium” afgelopen zondagmiddag 10 juli vonden zo’n 50 mensen de weg naar het Rosariumpark, waar een carillonconcert van de stadsbeieaardier Marcel Siebers te horen was. “Een groot succes”, aldus voorzitter Guus Lina van de organiserende stichting Venloos carillon. “We hadden natuurlijk geen enkele ervaring met een zondagmiddagconcert en schatten vantevoren een opkomst tussen 4 en 40 personen”. De organisatie moest in allerijl extra stoelen aanvoeren om ieder een zitplek te kunnen bieden.

“Leuk initiatief!”, “gezellig met een lekker zitje en een koel drankje” en “volgende week ben ik er weer!” waren de meest gehoorde reacties na afloop. “We zijn erg tevreden”, zeg Guus Lina “en volgende keer staan we er weer, ook dan is weer iedereen van harte welkom”.

Premiere Compositie Lennart Siebers

  De jonge pianist en componist Lennart Siebers  heeft onlangs een werk voor carillon geschreven dat speciaal voor de Martinuskerk in Cuijk is gemaakt. Het heeft als titel meegekregen: "Saint Martin De Tours" en de première vond plaats op donderdag 7 juli bij gelegenheid van de 1ste steenlegging exact 100 jaar geleden. Omstreeks 20.00 uur heeft het stuk over het centrum zijn klanken verspreid.
Hieronder een impressie van de drukbezochte kerkplein-concert waarbij ook harmonie 'Gaudete' een klinkende bijdrage leverde.

Ook de daarop volgende zondag 10 juli, tijdens het concert in Venlo (ook een Martinuskerk!) van 14.30-15.30 uur, was het te beluisteren in het mooie Rosarium.

Mei 2011:

WDR Reportage over carillon Emmerich is klaar!

Op 13 mei maakte de WDR een reportage in beeld en geluid van het carillon in de Aldegundistoren in Emmerich. Ruim 4,5 uur werd er gewerkt aan een reportage die uiteindelijk misschien maar 5 minuten is. De uitzenddatum was 27 juni 2011 en de regisseuse Monika Krahl was zeer content: "Der Film ist super toll geworden..."  Klik op MEDIA voor het resultaat.
 
Het was natuurlijk een krappe boel boven in de cabine in de Aldegundistoren.......maart 2011:

Nootklökske is voortaan een echt likeurtje!


Het "Nootklökske" (nu 24%) is hét Cuijkse likeurtje bij de koffie en smaakt perfect bij de 'Cuijkse Klokjes' van bakkerij Loeffen. Deze producten zijn tot stand gekomen n.a.v. de renovatie en uitbreiding van het carillon in de Martinuskerk van Cuijk. Het Nootklökske is exclusief verkrijgbaar bij Gall en Gall.
NB. Voor iedere verkochte fles wordt  €1,- geschonken aan het carillon van Cuijk. Dit geld zal besteed worden om een camera-installatie te plaatsen bij het carillon zodat ook de mindervalide mensen op de begane grond kunnen kijken naar het carillon als het bespeeld wordt.

februari 2011:

Merlijn, mijn kleinzoon van 2 jaar en 9 maanden, was woensdag 16 februari voor het eerst bij opa boven in de toren en.............. hij mocht natuurlijk ook even met opa meespelen. Kijk daarvoor op dit filmpje en dat filmpje

januari 2011:

Geslaagd project samenspel harmonie en carillon


Op zondag 9 januari werd tijdens de cultuurprijsuitreiking in de schouwburg een stukje uniek samenspel ten gehore gebracht. Met de 'Air' van Ted Huggens (pseudoniem voor Henk van Lijnschoten) speelde beiaardier Marcel Siebers samen met harmonie Gaudete in Domino. Kijk bij media naar het resultaat. De carillonbewerking is zo gearrangeerd dat het ook als solostuk uitvoerbaar is.

december 2010:


Waar zomerse activiteiten zoal niet toe kunnen leiden....... Afgelopen zomer, tijdens mijn concerttour door de VS, kwamen collega Dan Kehoe, beiaardier in Simsbury (CT) en ik op het idee om een gezamenlijk kerstproject op touw te zetten. Dan Kehoe zou een kerstlied schrijven wat we met beide koren tegelijkertijd zouden laten horen. Praktisch kwam het erop neer dat zowel het koor van Dan als het kinderkoor uit Mill (KiKoMi) een videoclip zouden maken die gebruikt gaat worden bij de uitvoering. Op 11 december zong 'The Around Town Junior Chorus' uit Suffield (CT) met  deze link (YouTube) mee. Op 18 december, 's avonds om 19.00 uur, was het kerstconcert in Mill waar KiKoMi, met ondersteuning van Millody, meezong met de videoclip uit de VS. En via deze link kun je kijken hoe het er in de kerk in Mill uitzag op zaterdag 18 december 2010.

september 2010:

Videoinstallatie in Venlose Martinuskerk


Sinds eind september beschikt de Martinuskerk in Venlo over een videoinstallatie in de kerk waardoor het mogelijk is om de beiaardier 'live' aan het werk te zien èn te horen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door het Venlose beveiligingsbedrijf Eye Security van Mike Wijnands. Boven in de toren, in de klavierkamer en bij de klokken, zijn 4 camera's aangebracht alsmede 2 microfoons. Beeld en geluid worden 'real time' overgedragen naar een 42 inch beeldscherm wat achter in de kerk is geplaatst aan een pilaar bij het doksaal. De beelden van de 4 camera's zijn verdeeld over het scherm zodat een goed beeld ontstaat hoe e.e.a. in zijn werk gaat. De gehele installatie is mogelijk gemaakt door een anonieme  gift van een locale stichting. Het is ook de bedoeling dat de kerk gebruik maakt van het scherm om kerkberichten te tonen via een Powerpoint-presentatie of DVD's van bijv. de kerkelijke kostbaarheden die nu te bewonderen zijn in het Limburgs Museum.

Juni 2010:

Concert met koperblazers was een succes.

Op zaterdag 12 juni speelden de Venlose Stadstrompettisten samen met de stadsbeiaardier de speciale compositie "FANFARE 500". Via deze link is dat nog eens te zien en te horen: Fanfare 500

Juni 2010:

Gastconcerten gaan NIET door


Ondanks de opgelopen bouwachterstand vanwege de lange vorstperiode vordert de torenrestauratie gestaag. Toch zullen de werkzaamheden ter hoogte van het carillon niet op tijd voltooid zijn voor de geplande gastconcerten in augustus. 

Februari 2010:

Carillon Cuijk ingepakt


In verband met de restauratiewerkzaamheden aan de zuidertoren van de Martinuskerk in Cuijk is het carillon ingepakt. Stof en gruis kunnen de mechanische werking van het instrument beschadigen, vandaar deze maatregel. Het ligt in de verwachting dat het carillon in juni weer kan spelen.

Januari 2010:

Nieuwe compositie voor carillon en koperblazers

In opdracht van de NKV heeft Marcel Siebers een stuk geschreven voor carillon en koperblazers bij gelegenheid van het 500 jarig bestaan van het carillon als muziekinstrument. Het is de bedoeling dat op zoveel mogelijk torens in Nederland, België en Noord-Frankrijk (De voormalige 'Verenigde 17 Provinciën') dit stuk gedurende het jubileumjaar gespeeld wordt. Het werk is getiteld: "Fanfare 500". Omdat lang niet overal koperblazers in een toren kunnen musiceren is het ook uitvoerbaar als solostuk.

November 2009:

Bijzonder geslaagd experiment met koor en harmonieorkestOp zondag 22 november heeft het Willibrorduskoor een lang gekoesterde wens van Marcel Siebers in vervulling zien gaan: Het opluisteren van de H.Mis met Harmonie St.Willibrord met de "Missa Brevis" van Jacob de Haan.
Om zo'n groot gezelschap in de kerk te plaatsen moesten er de nodige maatregelingen genomen worden zoals het wegnemen van 12 kerkbanken en een deugdelijke geluidsinstallatie. Dit was onmogelijk geweest zonder de onvoorwaardelijke medewerking van het parochiebestuur. Het was een groot succes en een vervolg zit er zeker in!
Klik op Gloria voor een impressie.

Jubileum 40 jaar kerkmusicus 

Op 15 november is dit gevierd met een feestelijke kerkdienst om 10.00 uur in de Willibrorduskerk van Mill met medewerking van de 4 parochiële koren. Aan het eind van de viering werd hij gedecoreerd met de gouden erepenning van de Nederlandse Gregoriusvereniging omdat hij zich 40 jaar heeft ingezet voor de kerkmuziek.

 

Marcel Siebers werd in mei 1969 gevraagd om het jongerenkoor Sjaloom uit Cuijk (Martinuskerk) te begeleiden. Na een korte voorbereidingstijd is hij daar in september van dat jaar mee aan de slag gegaan. In die tijd werd nog wekelijks door het jongerenkoor de mis opgeluisterd op de zaterdagavond. Ook is er toen een LP opgenomen en werd een live radio-uitzending (KRO) verzorgd van de mis in de Martinuskerk. Het combo, waarvan Marcel deel uitmaakte, kreeg als popgroep ‘Dime’ ook de nodige regionale bekendheid.

In de 70er jaren was hij tevens pianist bij de, in die tijd vermaarde, gospelgroep “The Black&White Generation”, een groep Molukse en Nederlandse jongeren. Met deze groep zijn 2 LP’s opgenomen en waren er enkele (NCRV) TV-specials.

Rond 1977 komt daar de functie als organist bij voor het begeleiden van het Dames- en Herenkoor van de Cuijkse Martinusparochie. Een van de hoogtepunten was een live KRO TV-uitzending van de mis op zondagochtend met het gregoriaans Herenkoor.

In 1988 werd door Gita en Marcel het gemengdkoor Cantilene opgericht dat geregeld in de St. Martinuskerk van Cuijk zong en daar ook repeteerde.

In 1995 volgt de overstap naar de Willibrordusparochie in Mill. In eerste instantie als dirigent van het Gemengd Willibrorduskoor, spoedig volgde ook Leatitia (voor de uitvaartdiensten) en in 1998 werd het Kinderkoor KiKoMi opgericht waarbij Marcel de pianist is en zijn vrouw Gita de dirigente. Sinds november 2001 is hij dirigent/pianist van Millody.
Met het Gemengd Willibrorduskoor is een CD opgenomen. Met Millody werd in 2005 het eerste nationale Middenkorenfestival gewonnen.

Tussendoor is Marcel nog een aantal jaren actief geweest als organist in Haps, organist/dirigent in Groesbeek-Breedeweg en in Nijmegen als dirigent van de Lourdeskerkparochie.

Oktober 2009:            

Ook Carillon Venlo krijgt videoregistratie

In Venlo is de stichting 'Het Venloos Carillon' bezig met de realisatie van een videosysteem. Omdat het carillon in de kerk nauwelijks hoorbaar is worden er boven in de toren microfoons geplaatst om beeld en geluid synchroon weer te kunnen geven op een flatscreen beeldscherm wat aan de balustrade van het orgel bevestigd zal worden.


September 2009:         

Extra Voorzieningen voor Cuijks Carillon

Het college van B&W heeft de aanvraag van stadsbeiaardier Marcel Siebers gehonoreerd voor een 4-tal voorzieningen in en aan de toren:
Ook zal er nu definitief actie worden ondernomen voor een permanente videoregistratie van carillonbespelingen zodat ook minder valide mensen de verrichtingen van de beiaardier kunnen zien. Alles moet gerealiseerd zijn in 2010, het jaar dat het carillon als muziekinstrument zijn 500-jarig jubileum viert.
Met deze maatregelen wordt het Cuijkse carillon het best geconditioneerde carillon van Europa!  GEMEENTE CUIJK BEDANKT!!

Augustus 2009: 

Concerten Centralia en Chicago (USA)

    
Een kijkje in de klavierkamer van de Rockefeller Chapel (University of Chicago). Links ben ik nog even in gesprek met collega Wylie Crawford en rechts in actie tijdens het concert op dit reusachtig instrument. De zwaarste klok weegt maar liefst 18.5 ton en het totale instrument van 72 klokken weegt 93 ton!

Concerten Kiel en Hamburg (D)

  
Zaterdag 1 augustus, van 11 - 12 uur, ruime belangstelling bij het concert in Kiel vanwege de festiviteiten rondom het 10 jarig bestaan van het carillon in de 'Klosterturm'.

Gunther Strothmann en Gerd Heinrich de grote animators van het Kielse carillon

Ook in Hamburg, later op die dag (van 17 - 18 uur), volgde onder grote belangstelling het concert op het carillon in de torenruïne van de, in de oorlog 1940-1945, verwoeste Nicolaïkerk 
  
Het carillon is gebouwd op de plaats waar voorheen het kerkorgel was.
    

Juli 2009: Concert Hahnenklee (Goslar), Duitsland

  
Donderdag 16 juli 2009: grote belangstelling voor het concert op het carillon van de Noorse kerk in Hahnenklee (Stabkirche). De bespeling was onder de blauwe tent ook op groot schermdoek te volgen.

Juni 2009: Carillon Köln werd weer eens bespeeld

Bij gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de stedenband Köln-Barcelona werd er een speciaal concert gehouden op woensdag 17 juni. Een fragment uit de persaankondiging:
"Aus Anlass des Besuchs einer Delegation aus der Partnerstadt Barcelona unter Leitung des Oberbürgermeisters Jordi Hereu, feiern wir ab 19.30 Uhr im Consilium im Rathaus ein Fest. Ab 20 Uhr wird das Glockenspiel im Rathausturm von Marcel Siebers aus den Niederlanden händisch mit spanischen Weisen bespielt: Eine grosse Ausnahme und Sicher ein besonderes Ereignis!"


Maart 2009: Torenuurwerk terug in Venlo


          Op 28 maart 2009 is het torenuurwerk van de Martinuskerk weer teruggeplaatst. Het uurwerk, wat rond 1930 waarschijnlijk in Duitsland is gemaakt door de firma Weule en als 2de hands aankoop in 1952 was aangebracht in de Martinustoren, heeft slechts kort gefunctioneerd. Jarenlang heeft het voor oud roest in de torenhal van de kerk gestaan. Een lang gekoesterde wens van stadsbeiaardier Marcel Siebers en stichting 'Het Venloos Carillon' is in vervulling gegaan. In de persoon van Piet Verstraten uit Mill is een uitstekende restaurateur gevonden. Volgens zijn zeggen heeft hij ruim 250 uur aan de restauratie besteed! Ook de klokslagen zijn te horen, weliswaar niet meer op de zware luidklok maar op een tweetal kleine historische klokjes. Venlonaar Hay Doensen, een verzamelaar van alles wat klok is, heeft deze klokjes ter beschikking gesteld zodat ook deze functie van het uurwerk te zien en te horen is. Het uurwerk heeft nu een mooie plaats in de kerk gekregen waar het door eenieder bewonderd kan worden.
 
Het uurwerk weer terug in de Martinuskerk

Februari 2009: CARILLON van VENLO 50 JAAR!

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het carillon in de Martinustoren geplaatst is. Ook is het 12 ½  jaar geleden dat Marcel Siebers werd aangesteld als stadsbeiaardier van Venlo.
Een gelegenheid die de stichting “Het Venloos Carillon” niet zomaar voorbij kan laten gaan. Er wordt daarom dit jaar groots uitgepakt want buiten de traditionele zomerconcerten in Juli en Augustus, waarbij een 5-tal gerenommeerde gastbeiaardiers worden uitgenodigd, wordt er ook een Festivalweek gehouden met tal van spraakmakende concerten. Het Festival begint op 2de pinksterdag (1juni) en loopt tot en met zondag 7 juni. Naast de traditionele vorm van bespelen, op 1 juni, kan men het carillon ook horen in combinatie met een geluidsband (3 en 6 juni) en in combinatie met elektronische soundsynthese (4 juni). Daarvoor worden 8 luidsprekerboxen boven in de toren opgesteld. Daarnaast horen we op vrijdag 5 juni het carillon ook door een beiaardierduo bespeeld; twee beiaardiers die naast elkaar op de bank zitten en zodoende het carillon nog grootser in al zijn facetten kan laten horen. Op de afsluitende dag, zondag 7 juni, horen we een mobiel carillon in samenwerking met de Koninklijke Fanfare “Eensgezindheid” uit Maasbracht. Deze fanfare is wereldkampioen geworden bij het Wereldmuziekconcours van Kerkrade. Dit concert vind plaats voor het stadhuis maar mocht er slecht weer zijn voorspeld dan wordt dit concert verplaatst naar de Martinuskerk. 


Een ander bijzonder element in de Festivalweek is een compositie  van Oud-Venlonaar Wiel Conen. Hij heeft een speciaal stuk gecomponeerd voor carillon en geluidsband (CD) wat op zaterdag 6 juni in première gaat.
De concerten zijn ook te volgen via een groot videoscherm wat in de Martinuskerk staat opgesteld. De kerk is sowieso de moeite van een bezoek waard, te meer nog nu ook het voormalige torenuurwerk gerestaureerd is en in de kerk te bewonderen valt.
Het Carillon Festival: DAAR HOORT IEDEREEN VAN OP!
 (klik voor meer informatie op FESTIVAL Venlo in het keuzemenu)      

Mei 2008: “Nootklökske” het Cuijkse koffielikeurtje!Nadat bij de inwijding van het vernieuwde Cuijkse carillon in april 2007 het Cuijkse Klokje, het nieuwe koekje voor bij de koffie, werd gepresenteerd, is nu de koffietafel compleet met het “Nootklökske”, de enige echte koffielikeur van Cuijkse bodem. Het "Nootklökske" is exclusief te koop bij Gall&Gall in Cuijk in een 0,2 en 0,7 liter uitvoering.

Het idee van een likeurtje bij de koffie is vorig jaar na de inwijding van het carillon ontstaan op eigen initiatief. Guus Arts (Gall&Gall) zag wat in het plan en een andere cuijkenaar Herman Verkerk (werkzaam bij de IJsvogel, Arcen) werd ingeschakeld om de zaak op 'de rails' te krijgen. Er werd gezocht naar een geschikte smaak voor bij de koffie én het koekje, het “Cuijkse Klokje” van Harrie-Jan Loeffen. Het resultaat is een likeurtje op basis van een walnootessence en het alcoholpercentage is slechts 14,5%. Toch heeft het "Nootklökske" een stevige afdronk en blijft nog enige tijd in de mond aanwezig.

Het Nootklökse is niet alleen erg lekker maar bovendien ook erg leuk om als geschenk iemand cadeau te doen.

   de Cuijkse Klokjes, koekjes van Loeffen  

Januari 2008: Marcel Siebers wint 1ste Cuijkse Cultuurprijs


Jos Janssen reikt de prijs uit

Dinsdagavond 22 januari 2008 is voor de eerste keer de Cuijkse Cultuurprijs uitgereikt door wethouder Jos Janssen aan Marcel Siebers. In totaal waren er 16 personen of instellingen genomineerd. De aanmoedigingsprijs ging naar Theatergezelschap ZieZo. De cultuurprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.
Het Juryrapport concludeert:
Gezien de grote vrijwillige medewerking aan de totstandkoming van deze hernieuwde culturele aanwinst voor onze gemeente Cuijk, de inspirerende organisatie van vele activiteiten om dit unieke carillon onder de aandacht te brengen van het grote publiek en het mede daardoor vergroten van het op de kaart zetten van de gemeente Cuijk in de rest van Nederland en daarbuiten, heeft de jury besloten: De Cultuurprijs Gemeente Cuijk in 2007 toe te kennen aan beiaardier Marcel Siebers.