Over Marcel Siebers

Marcel Siebers (1955) studeerde piano bij o.a. Janine van Mever en haalde de onderwijsakte B aan het Arnhems Conservatorium in 1980.

foto: Ed van Alem
Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes en met als eindresultaat het diploma Uitvoerend Musicus, het huidige Masterdiploma. 
In 1996, 1999, 2000, 2002, 2004, 2006 en 2010 gaf hij vele concerten tijdens een tournee door de Verenigde Staten. 
In 2003 was hij gastbeiaardier op het prestigieuze carillonfestival van Springfield, IL (USA). In augustus 2005 speelde hij op uitnodiging van de Canadese regering op de 'Peace Tower' van de 'Houses of Parliament' in Ottawa. De Cultuurprijs Cuijk 2007 (dat jaar voor het eerst uitgereikt) mocht hij in januari 2008 ontvangen (zie: NIEUWS).
Een onderscheiding voor 40 jaar kerkmusicus mocht hij in 2009 ontvangen en in 2016 kreeg hij de culturele onderscheiding, de "Bronzen Merlet", voor zijn vele culturele inspanningen om Cuijk op de (inter)nationale culturele kaart te zetten met carillon en Gulden Euro Trio.
 
 Vele bewerkingen, van meestal pianomuziek, heeft hij op zijn naam staan die reeds over de hele wereld gespeeld worden.  
Als componist heeft hij in de beiaardwereld eveneens al zijn sporen verdiend. Zo won hij prijzen, bij internationale compositiewedstrijden voor beiaard, met de werken "Fantasie" op het Franse chanson 'tant que vivrai' " en "Prelude con Fughetta". Zijn "Bronze Green Oak Capriccio" was het verplichte werk op het internationaal beiaardconcours 'Take Your Time' van Venlo in 2004. Daarnaast componeerde hij voor diverse ensembles en solo instrumenten. Kijk daarvoor in MEDIA en COMPOSITIES